top of page
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • TikTok
  • Youtube
Kuvan vasemmasta reunasta lähtee puinen laituri, jonka päässä seisoo neljä ihmistä selin kameraan. Taustalla kaunis auringonlasku, joka heijastuu veden pinnasta.

Vertaistuki:
sinä et ole yksin |
Keskosuus, ADHD, erityislapsen vanhemmuus ja henkinen hyvinvointi

Miksi vertaistuki on tärkeää?

Elämä ei aina mene suorinta reittiä. Se mutkittelee, kaatuu, nostaa ylös ja joskus satuttaa. Olen kulkenut läpi keskosuuden, sydänsairaan lapsen vanhemmuuden, aikuisiällä diagnosoidun ADHD:n mukanaan tuoman kaaoksen ja mielenterveyden haasteet suuren trauman jälkeen. Olen joutunut etsimään itseäni uudelleen ja uudelleen.

Tiedän, miltä tuntuu olla yksin ajatustensa kanssa. Tiedän, kuinka raskasta on kaivata ymmärrystä ja kuinka paljon vertaistuki voi antaa silloin, kun tuntuu, ettei kukaan muu voi täysin ymmärtää.

 

Siksi haluan tarjota vertaistukea sinulle. Tämä on paikka sinulle, joka kaipaat ymmärrystä ja samaistumista. Täällä saat kuulla "Minäkin olen käynyt tämän läpi ja tässä olen: hengitän, selviän, opin ja kasvan."

Vertaistukea erityislapsen vanhemmille ja keskosvanhemmille

Erityisvanhemmuuden matka: keskosuus, sydänsairaudet ja muut haasteet

Vanhemmuus on aina matka, mutta erityislapsen vanhemmuus tuo mukanaan reitin, jota harva on kulkenut. Joskus se alkaa keskosuudella, toisinaan diagnoosi tulee myöhemmin ja joskus erityisyys näkyy jo raskaudesta lähtien.

Keskosvauvan syntymä on elämän mullistava kokemus. Teho-osaston päivät, huoli lapsen terveydestä ja jatkuva epätietoisuus voivat tuntua musertavilta. Mutta erityislapsen vanhemmuus on niin paljon muutakin kuin keskosuus.

Kun lapsella on sydänvika, cp-vamma, kehitysviiveitä tai jokin muu erityispiirre, vanhemmuus saa uuden ulottuvuuden. Se voi tarkoittaa jatkuvia lääkärikäyntejä, kuntoutuksia ja sitä, että tulevaisuus on täynnä kysymyksiä, joihin ei ole vielä vastauksia. Se voi tarkoittaa loputonta taistelua tukien ja palveluiden puolesta, mutta myös sanoinkuvaamattoman suuria ilon hetkiä ja oppimista näkemään elämä eri tavalla.

Erityislapsen vanhemmuus ei ole yksinkertaista, mutta et ole siinä yksin. Löydät täältä tarinoita, kokemuksia ja käytännön vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua navigoimaan tätä ainutlaatuista vanhemmuutta. 

Aikuisiän ADHD ja neurokirjon haasteet

ADHD aikuisena: ymmärrystä ja selviytymiskeinoja

Aikuisiällä saatu ADHD-diagnoosi voi olla yhtä aikaa helpotus ja kriisi. Se voi auttaa ymmärtämään omaa historiaa, mutta myös herättää kysymyksiä siitä, miten arkea voi helpottaa.

Täältä löydät vertaistukea ja käytännön vinkkejä siihen, miten ADHD:n kanssa voi elää tasapainoisempaa elämää.

Henkinen hyvinvointi ja mielen myllerrykset

Miten selvitä uupumuksesta ja ahdistuksesta?

Henkinen hyvinvointi ei tarkoita sitä, ettei elämässä olisi vaikeita hetkiä. Se tarkoittaa sitä, että opimme kohtaamaan ne lempeämmin ja löytämään tapoja pitää huolta itsestämme.

Täältä löydät vertaistukea ja ajatuksia siitä, miten voi oppia hyväksymään itsensä ja löytämään toivoa vaikeinakin hetkinä.

Naiseus, identiteetti ja trauma

Kun et tiedä kuka olet: identiteettikriisit ja itsensä löytäminen

Elämä muovaa meitä - joskus hellästi, joskus kovalla kädellä. Identiteetti voi murentua, kun elämässä tapahtuu suuria muutoksia, kuten äidiksi tuleminen, sairastuminen tai traumojen käsittely.

Täältä löydät tekstejä, jotka auttavat sinua ymmärtämään itseäsi ja löytämään uudelleen sen, kuka olet.

bottom of page